Week 6: Kipsalon

Na een aantal recepten uit de Allerhande en Boodschappen te hebben gemaakt, vond ik het tijd voor een andere bron. En dan kom je tegenwoordig al snel uit bij het wereldwijde web. Dit recept heb ik afgekeken van Lekkerensimpel.com. Waar overigens nog veel meer leuke, lekker uitziende recepten op staan. Dus er zal binnenkort vast wel een tweede recept van die site volgen. Deze week een variatie op de lekkere, niet zo heel gezonde snack kapsalon. Misschien ken je het wel: patat en shoarmavlees bedekt met een flinke laag geraspte kaas, even onder de grill zodat de kaas smelt en dan serveren met sla en knoflooksaus. Lekkerensimpel.com komt met een iets gezondere variant: kipsalon! Ik heb het recept weer ietsiepietsie aangepast

Voor twee personen haal je:
– 1 zakje krieltjes (of maak zelf ‘krieltjes’ van 4 à 5 aardappels)
– 200 gram kipfilet
– 100 gram ijsbergsla
– een halve komkommer
– 2 tomaten
– handjevol geraspte kaas
– knoflooksaus
– 1 ½ tl paprikapoeder
– ¼ tl chilipoeder
– patatkruiden

IMG_20140203_172910

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit vervolgens olie of boter in een wok of koekenpan en bak daarin de krieltjes zo’n 15 minuten. Alleen maar paprikapoeder en chilipoeder over de kip leek me wat flauw, dus ik heb de krieltjes met wat patatkruiden bestrooid. Ondertussen snijd je de kip in kleine blokjes en bestrooi je ze met de paprika- en chilipoeder. Als je van een beetje pit in je maaltijd houdt, zou ik iets meer van beide gebruiken. Verhit olijfolie in een koekenpan of wok en bak de kip hierin mooi goudbruin.

IMG_20140203_174553  IMG_20140203_174559

Schep de aardappeltjes in een ovenschaal en verdeel de kipstukjes hierover. Bestrooi het geheel met een handjevol geraspte kaas en zet in de oven tot de kaas gesmolten is. Dat komt neer op zo’n 10 tot 15 minuten.

IMG_20140203_174851  IMG_20140203_180306

Snijd de tomaat, komkommer en, als je een krop sla hebt gekocht, de sla ook. Dit kun je in de ovenschaal over de aardappeltjes met kip strooien, maar ik heb het gewoon in schaaltjes op tafel gezet.

IMG_20140203_180324

Schep wat van de aardappel en kip op je bord en bestrooi rijkelijk met sla, tomaat en komkommer. Maak het af met wat knoflooksaus en eet smakelijk.

kipsalon

Het was best lekker, maar we vonden het beide niet echt een heel bijzondere maaltijd. Wel handig als je snel iets in elkaar wilt/moet flansen. De meeste benodigdheden heb je immers altijd wel in huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s