Week 8: Broccoli frittata

Blijkbaar houden wij van ovengerechten, want deze week aten we wederom iets uit de oven. Het recept van de broccoli frittata kwam weer van Lekkerensimpel.com. Deze keer hadden we gasten. Dus de hoop dat ons achtste uitprobeersel lekker was, was natuurlijk extra groot.

 Voor vier personen heb ik gebruikt:
– 4 eieren
– 200 ml slagroom
– 300 gram broccoli
– 1 rode ui
– 2 tomaten
– geraspte kaas
– 1 teentje knoflook, geperst
– ½ tl chilipoeder
– snufje zout en peper

IMG_20140219_115328

Verwarm de oven voor op 200 °C en kook de broccoli tot deze beetgaar en mooi fel groen is. Snijd ondertussen de ui fijn en de tomaat in blokjes. Meng in een kom de slagroom met de eieren en vet de ovenschaal in.

 IMG_20140219_120829  IMG_20140219_120441 IMG_20140219_120945 2

Giet de broccoli af en doe deze in de ovenschaal. Voeg de ui, tomaat, knoflook, chilipoeder en een snufje zout en peper toe en meng het door elkaar.

IMG_20140219_121716

Giet het slagroom-ei mengsel over de broccoli en strooi een flinke hand geraspte kaas over het geheel. De frittata mag dan 20 tot 30 minuten in de oven. Kijk zo nu en dan even hoe het gaat.

 IMG_20140219_122809 IMG_20140219_124036

Deze frittata was vegetarisch. Wat manlief betreft wordt ‘ie dat de volgende keer duidelijk niet weer. Hoe vaak hij wel niet gezegd heeft dat hij de spekjes miste 😉

Wij hebben de frittata gegeten met aardappeltoefjes (Pom’ Duchesse) en een, ook voor het eerst uitgeprobeerde, komkommersalade die wel wat lijkt op tzatziki. Daarvoor moet je 1 komkommer schillen, halveren en in dunne plakjes snijden. Vervolgens in een vergiet/zeef leggen, met zout bestrooien en ongeveer een halfuur uit laten lekken (zout onttrekt vocht aan de komkommer).  Twee teentjes knoflook persen en twee takjes munt fijnhakken en door 400 ml yoghurt roeren. De komkommer toevoegen en er nog wat peper overheen strooien en klaar is de komkommersalade.

 IMG_20140219_135014
IMG_20140219_174949

Supersimpel zo’n komkommersalade. Dat was ook de reden dat ik, nadat ik recept gisteren had opgezocht, het vandaag niet meer had gelezen. Dus was ik vergeten zout over de komkommer te strooien. En ik had geen tijd meer om dat alsnog te doen (dan moest het immers nog langer staan). Daarom heb ik de komkommer maar drooggedept met keukenpapier. Dat is weer zo’n foutje die je niet nog een keer maakt 😉 Oja, en de volgende keer is één teentje knoflook meer dan voldoende.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s