
Er zijn een aantal dingen die ik uit een pakje, doosje, bakje of potje heel lekker vind, maar die ik al heel lang ook eens helemaal zelf ‘from scratch’ wil maken. Mayonaise, nougat en pasta bijvoorbeeld. Brownies kan ik sinds vandaag van mijn lijstje strepen! Niet echt gezond, maar het is super simpel en zó lekker. Door dit recept van Yummyinmytummy.nl hoef ik geen brownies uit een pakje meer. Deze brownies zijn veel lekkerder en bovendien leuker om te maken!
Je hebt nodig:
– 125 gram roomboter (ik heb ongezouten roomboter gebruikt)
– 200 gram suiker
– 2 eieren
– 55 gram cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 115 gram bloem
– 1 theelepel vanille extract
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt dan de boter in een pan op laag vuur en voeg zodra de boter gesmolten is de suiker toe. Roer de suiker er doorheen en blijf roeren tot de suiker ongeveer opgelost is.
Haal de pan van het vuur. Zeef de cacao en roer die door het suikermengsel. Voeg nu ook het bakpoeder en vanille extract toe. Klop de eieren in een ander schaaltje los en voeg ze toe aan het cacaomengsel. Ik heb vervolgens een mixer gebruikt om het tot een glad beslag te kloppen.
Zeef tot slot de bloem en voeg ook deze aan het cacaomengsel toe. Klop met de mixer tot een glad beslag.
Vet een kleine bakvorm in. Ik heb een kleine ovenschaal van ongeveer 22x16cm gebruikt. Schep het browniesbeslag in de bakvorm en zet het in de oven. Bak de brownies in 25 tot 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de brownies klaar zijn. Steek de prikker in het midden van de brownies. Komt hij er schoon weer uit, dan kun je de brownies uit de oven halen.
Snijd de brownies in stukjes en eet warm of koud. Sluit je ogen, neem een hap en geniet!
Pingback: De toppers van 2014 | 52keeranders