Week 14: Broccolisoep

Na alle hoofdgerechten en taarten is het tijd voor iets anders. Een soepje! Zondag was bij mij thuis altijd soepdag. Het voelde een soort van oneerbiedig als we op zondag geen soep aten. Nu we getrouwd zijn en het zelf voor het zeggen hebben, hoort soep nog steeds bij de zondag. Dat wil niet zeggen dat we elke zondag soep eten, maar we eten het in ieder geval nooit op een doordeweekse dag. Uitgezonderd de mok cup-a-soup zo nu en dan, maar dat telt niet vind ik (; Ondanks dat soep officieel een voorgerecht is, eten wij het eigenlijk altijd als hoofdgerecht. Dat kan met deze broccolisoep (waarvan ik het recept weer ergens van een blog heb geplukt) ook prima, want hij vult goed. Deze soep is super snel, super simpel en verrassend lekker. Vooral de pesto geeft een hele lekkere smaak aan de soep.

Voor een flinke pan soep heb je nodig:
– 1 broccoli
– 1 aardappel
– 1 liter water
– blokjes/schepjes kippenbouillon voor 1 liter water
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 150 gram kipreepjes
– crème fraîche
– pesto
– peper
– olijfolie

2014-03-29 16.37.41

Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

2014-03-29 16.50.01 2014-03-29 17.02.14

Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Snijd een plakje van de stam van de broccoli en gooi dit weg. De rest van de broccoli snijd je helemaal in stukken.

2014-03-29 17.02.02 2014-03-29 16.51.27 2014-03-29 17.01.54

Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes of bouillonpoeder toe. Doe de stukken broccoli en aardappel ook in de pan en doe de deksel op de pan. Houd ondertussen wel in de gaten of het water al kookt. Laat het dan zo’n 10 tot 15 minuten koken.

  2014-03-29 17.04.23 2014-03-29 17.05.50

Schep/giet de soep in wording in de blender en pureer het geheel. Bij mij paste het niet in één keer in de blender, dus ik heb het in twee etappes gedaan. Pureren met een staafmixer kan natuurlijk evengoed. Dan kun je de soep gewoon in de pan laten zitten. Voeg naar smaak wat peper toe en doe ook de kipreepjes in de soep.

2014-03-29 17.27.17 2014-03-29 17.31.42

Schep de soep in een kom of bord en voeg een eetlepel crème fraîche en ongeveer twee theelepels pesto toe. Even roeren, blazen en opeten.

2014-03-29 17.34.01

Als ik deze soep nog een keer maak, ga ik de hoeveelheid ingrediënten halveren. Want na drie dagen achter elkaar dezelfde soep te hebben gegeten, omdat het op moet, is geen enkele soep meer lekker (;

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s