Week 21: Parmezaanse kip

Jammie, dit gerecht van Leukerecepten.nl is weer een blijvertje! Het is lekker en niet moeilijk. Je moet er alleen wel op tijd mee beginnen, want het moet een halfuur in de oven staan.

Voor twee personen heb je nodig:
– 1 kipfilet
– 3 teentjes knoflook
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 verse tomaten
– 1 (rode) ui
– verse basilicum
– 1 bol mozzarella
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 2 sneetjes brood
– Italiaanse kruiden
– olijfolie
– zout en peper

2014-05-21 17.42.30.2jpg

 Ik heb ervoor gekozen om de pastasaus en croutons zelf te maken. Dat is veel leuker, lekkerder, gezonder én goedkoper. Het enige nadeel is dat het je meer tijd kost. Je kunt dus ook kant en klare pastasaus (200 gram) en knoflook croutons (40 gram) gebruiken.

Ik ben begonnen met de pastasaus. Voor zelfgemaakte pastasaus gebruik ik altijd dit recept. Laat de gepelde tomaten goed uitlekken, vang het vocht op en bewaar dit. Snijd de gepelde tomaten en verse tomaten in stukjes en laat ook deze goed uitlekken. Dit vocht bewaar ik niet. Snijd een ui fijn en pers een teentje knoflook. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg als de ui mooi glazig is de knoflook toe en bak dit kort mee. Schep dan de goed uitgelekte stukjes tomaat in de pan. Roer de tomatenpuree door het opgevangen vocht van de gepelde tomaten en schep ook dat in de pan. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Aan het blik gepelde tomaten en tomatenpuree is al zout toegevoegd, dus ik laat het altijd achterwege. Strooi een handjevol grof gehakte basilicumblaadjes door de pastasaus en klaar is Kees. Dit is een basispastasaus, je kunt er natuurlijk nog van alles doorheen doen als je dat wilt. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

 2014-05-21 16.53.20.2

Voor de croutons snijd je twee sneetjes brood in dobbelsteentjes. Giet 2 eetlepels olijfolie in een kom, pers een teen knoflook uit en doe dat erbij. Ik vind het lekker om daar ook nog wat Italiaanse kruiden aan toe te voegen, maar dat hoeft niet. Roer de olijfolie, knoflook en kruiden door elkaar en schep de brooddobbelsteentjes er in om. Zet een koekenpan op het vuur. Er hoeft geen olie meer in de pan, want die zit al in het brood. Bak de dobbelsteentjes op laag vuur tot ze mooi bruin en goed uitgedroogd en knapperig zijn.

2014-05-21 17.09.30.2jpg

Nu beginnen we met het opbouwen van de ovenschotel. Snijd de kipfilet in plakken. Giet 1 à 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal, strooi er wat peper en zout in en pers weer een teentje knoflook uit. Roer door elkaar en verdeel over de bodem. Leg de plakken kipfilet er bovenop. Schep daar de pastasaus op en strooi er nog wat grof gehakte blaadjes basilicum overheen. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel die over de pastasaus.

2014-05-21 16.58.55.2jpg 2014-05-21 17.07.43.2jpg 2014-05-21 17.08.24.2jpg

Strooi de helft van de Parmezaanse kaas over de mozzarella en bedek dit met de croutons. Sluit af met de overige Parmezaanse kaas en zet ongeveer 30 minuten in de oven.

 2014-05-21 17.09.11.2jpg 2014-05-21 17.10.24.2jpg 2014-05-21 17.11.18.2jpg

Serveer de Parmezaanse kip met een frisse salade. Smullen maar!

2014-05-21 17.49.53.2jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s