Week 29: Mediterrane ratatouille

Buongiorno, deze week 52keeranders vanuit Italië! En daar hoort een bijpassend gerecht bij natuurlijk! Deze mediterrane ratatouille is super gezond, makkelijk te maken en bovendien erg lekker. Het recept van deze ratatouille komt uit Boodschappen 05-2014. Het was weer een leuke uitdaging, want van te voren weet je natuurlijk niet wat voor potten en pannen er allemaal op je vakantieadres aanwezig zijn. De koekenpan waarvan de antiaanbaklaag volledig was verdwenen, was bovendien te klein. Gelukkig was er nog een koekenpannetje. Dus uiteindelijk is alles goedgekomen (:

Voor vier personen gebruikte ik:
– 1 blikje kikkererwten (250 gram)
– 3 eetlepels koolzaadolie
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 3 dikke wortels
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
– 1 theelepel paprikapoeder
– mespuntje cayennepeper
– 1 blikje pomodorini (cherrytomaatjes)

 IMG_20140717_165332.2jpg

Snijd de ui fijn, de paprika’s in reepjes en de wortels en courgette in plakken. Giet de kikkererwten af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

IMG_20140717_172058.2jpg IMG_20140717_172237.2jpg IMG_20140717_165534.2jpg

Zet een wok of andere grote pan op het vuur. Verhit hierin de olie. Je kunt uiteraard ook olijfolie gebruiken. Dit stond ook in het recept, maar we hadden hier alleen koolzaadolie, vandaar. Fruit de ui in de pan, pers de knoflook en fruit deze mee. Officieel moesten er in dit gerecht 3 uien, in partjes gesneden. Ik houd niet zo van ui, dus vandaar dat ik ervoor gekozen heb om 1 fijngesneden ui toe te voegen.

IMG_20140717_172036.2jpg IMG_20140717_172719.2jpg

 Ondertussen voeg je de paprikareepjes en wortelplakjes bij de ui. Bak dit geheel 5 minuten op niet al te hoog vuur. Daarna kun je de courgette en pomodorini (inclusief de tomatensaus) toevoegen.

IMG_20140717_173608.2jpg

In het recept stond tomatenblokjes uit blik. Maar ik heb geen idee hoe dat in het Italiaans heet, dus kon ik ze niet vinden. Dit leek me een goed alternatief. De pomodorinitomaatjes heb ik nog doormidden gesneden, maar dat hoeft niet. Voeg alle kruiden toe en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.

 IMG_20140717_174447.2jpg IMG_20140717_174327.2jpg

Tot slot voeg je de kikkererwten toe die je mee moet verwarmen zonder het geheel te laten koken. Ik serveerde de ratatouille met grove stukken Italiaans brood. Stokbrood of ciabatta kan ook.

Buon appetito vanuit Italia!

IMG_20140717_174615.2jpg IMG_20140717_174632.2jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s