Week 33: Chocopotje

Eindelijk weer eens een nagerecht gemaakt voor de blog. Zoals ik eerder al eens gezegd heb, is het nagerecht mijn favoriete deel van de maaltijd. Toch eten we bijna nooit een toetje. Tja, zo gezond is het natuurlijk niet en we zitten meestal al vol tegen de tijd dat we toe zijn aan het dessert. Dus de keren dat ik een toetje eet, wil ik ook echt uitpakken. Als het in de aanbieding is, halen we graag een emmer Boer’n yoghurt of een Monapudding. Maar nog leuker is het natuurlijk om zelf iets speciaals te maken. Deze week een recept uit Boodschappen 10-2011. Zeer eenvoudig en je hebt niet veel ingrediënten nodig.

Voor 4 personen gebruik je:
– 1 sinaasappel
– 300 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel Amaretto (of sinaasappellikeur)
– 100 gram pure chocolade
– 25 gepelde pistachenoten
– 4 kletskoppen

2014-08-14 13.10.55.2jpg 2014-08-14 14.09.26.2jpg

Je begint met de sinaasappel. Deze moet worden schoongeboend onder heet water. Ik neem aan dat dit niet nodig is als je een biologische onbespoten sinaasappel gebruikt. Snijd eerst een paar reepjes van de schil als garnering en rasp dan de rest van de sinaasappel. Zorg dat je zowel bij het raspen als het snijden van de schil geen wit meeneemt, dit is bitter. Sinaasappelrasp die je over hebt kun je prima invriezen. Handig als je tijdens het bakken regelmatig rasp nodig hebt, maar niet zo vaak sinaasappels koopt.

 2014-08-14 13.16.30.2jpg 2014-08-14 13.20.00.2jpg

Verwarm 200 ml slagroom met 1 theelepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel likeur. Breek de chocolade in stukjes en doe ze bij de slagroom. Laat de chocolade al roerend smelten. Zorg er wel voor dat het geheel niet gaat koken.

2014-08-14 13.25.20.2jpg 2014-08-14 13.29.03.2jpg

Giet de chocoroom in vier kopjes, schaaltjes, bekertjes of wat dan ook en laat het minstens twee uur in de koelkast opstijven.

2014-08-14 13.39.09.2jpg 2014-08-14 13.48.29.2jpg

Klop, tegen de tijd dat het serveren van het toetje bijna aangebroken is, de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de slagroom over de chocola, strooi de pistachenootjes erover en maak het af met de reepjes sinaasappelschil. Serveer het chocopotje met een heerlijk knapperige kletskop.

 2014-08-14 17.33.46.3jpg

Een heerlijk toetje voor liefhebbers van pure chocola. Wij vonden het net iets te bitter. De pistachenootjes en kletskop waren wel een lekkere toevoeging.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s