Week 43: Pompoentaart met pecannoten

Het mooie weer in september en oktober was een heerlijke toegift op een prachtige zomer. Maar het blijft uitstel van executie, want vroeg of laat zal de herfst om de hoek komen kijken. Deze week was het zo’n echte herfstweek en bij herfst hoort pompoen! Daarom deze keer pompoentaart van Allerhande.nl.

Ik maakte hem weer voor twee personen, voor vier personen verdubbel je de ingrediënten:
– 300 gram pompoen
– 75 gram ham
– ½ eetlepel donkere basterdsuiker
– 2 eetlepels tomatenketchup
– snufje chilipoeder
– ½ theelepel zout
– 1 eetlepel olie
– 40 gram pecannoten (ik nam iets meer)
– 3 plakjes hartige taartdeeg (ontdooid)
– 1½ ei
– 62 ml slagroom
– peper

DSCN2284.2JPG

Begin met de pompoen. Deze snijd je doormidden met een groot mes. Verwijder alle draden en pitten met een lepel. Snijd de pompoen in parten en verwijder de schil. Hier vind je een filmpje over hoe je dat handig doet. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de geschilde pompoen in blokjes.

 DSCN2276 DSCN2281.2JPG DSCN2288

Snijd ook de ham in blokjes. Meng de basterdsuiker, ketchup, chilipoeder, olie, zout en een snuf peper door elkaar. Doe de pompoen, ham en pecannoten in een kom en schep dit met de ketchup om.

 DSCN2287 DSCN2290 DSCN2292

Vet de springvorm in met wat olie of boter. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en leg de plakjes deeg op elkaar. Bestrooi het bovenste plakje en je deegroller ook met wat bloem en rol het uit tot een lap die in je springvorm past. Ik gebruikte een kleine. Voor vier personen gebruik je een springvorm van ongeveer Ø26 cm. Bekleed de vorm met het deeg en druk het goed aan. Overtollig deeg snijd je weg en plak je daar waar wat te weinig zit. Klop de eieren met de slagroom los en breng eventueel op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de springvorm en schep het pompoenmengsel erin.

 DSCN2293 DSCN2295 DSCN2296

Bak de taart in 30 tot 40 minuten (afhankelijk van de grootte) goudbruin. Gordijnen dicht, kaarsjes en een warme trui aan en eet smakelijk!

DSCN2298 DSCN2301.2JPG

Met de pompoen die je over hebt kun je bijvoorbeeld pompoensoep maken. Klik hier voor een heerlijke friszoete variant die ik maakte met de overige pompoen.

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: Week 39: Pompoenlasagne | 52keeranders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s