Week 44: Honingomelet met geitenkaas

We zitten momenteel midden in een verhuizing en met al dat geklus heb je toch iets minder tijd om te koken en uitgebreid boodschappen te halen. Daarom deze week een snel en simpel gerecht uit de Boodschappen 04-2014 waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt.

 Voor twee personen gebruikte ik:
– 3 eieren
– 1½ eetlepel honing
– 50 gram crème fraîche
– 75 gram geitenkaas
– bakboter
– amandelschaafsel
– zout

 DSCN2307.2JPG

Splits allereerst de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten terecht komen in een droge en vetvrije kom. Een kom maak je snel vetvrij door er even met een stukje keukenrol met wat druppen citroensap doorheen te gaan. Klop de eiwitten dan met een snufje zout stijf. Vervolgens voeg je de honing en crème fraîche toe aan de eierdooiers. Zorg wel dat de honing vloeibaar is. Is je honing niet zo vloeibaar (meer), verwarm hem dan even kort in de magnetron. Klop het eierdooiermengsel romig en glad. Schep dan de eiwitten rustig door de dooiers heen.

 DSCN2311 DSCN2314 DSCN2316

Dit is het moment om het amandelschaafsel te roosteren. Ik kwam er na het bakken van de omelet achter dat ik dat vergeten was, haha. Dan maar ongeroosterd over de omelet. Maar roosteren is wel lekkerder, want dan komt er wat meer smaak vrij.

Verhit wat boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Doe een deksel op de pan en laat het 5 minuten op laag vuur staan. Keer dan de omelet om met behulp van een bord (of platte deksel) en bak de andere kant ook nog een paar minuutjes.

 DSCN2317 DSCN2319

Verdeel de geitenkaas en het amandelschaafsel over de omelet en geniet van je lekkere lunch!

DSCN2324.2JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s