
Deze week weer eens een nagerecht. Eentje met pompoen. Niet moeilijk en herfstachtig zoet. Wij waren er niet echt gek op, maar smaken verschillen. Dus wil je weten hoe het smaakt, probeer het zelf! Het recept komt uit Boodschappen 10-2014.
Voor vier personen heb je nodig:
– 150 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes
– 1 zakje vanillesuiker
– 4 eieren
– 3 eetlepels suiker
– 150 gram ricotta, uitgelekt
– 1 eetlepel sinaasappelsap
– 1 theelepel sinaasappelrasp
– snuf kaneel
Doe de pompoen met de vanillesuiker en wat water -ik gebruikte 5 eetlepels- in een pannetje. Stoof dit met de deksel op de pan 15 minuten. Pureer de pompoen met een handmixer, staafmixer of keukenmachine. Laat de pompoenpuree afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Splits de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten in een schone, droge en vetvrije kom terecht komen. Doe de suiker bij de eierdooiers en klop het tot een lichtgele mousse. Voeg dan de ricotta, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, kaneel en de afgekoelde pompoenpuree toe aan de eierdooiermousse. Roer het geheel goed door elkaar.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het voorzichtig door het ricottamengsel.
Verdeel het mengsel over 4 kleine ovenschaaltjes en zet ze in een grote ovenschaal. Vul de grote ovenschaal met kokend water en bedek hem met aluminiumfolie. Zet 25 minuten in de oven.
Laat de puddinkjes afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker en/of voeg een toef slagroom toe. Eet (hopelijk) smakelijk (;
Een pompoen weegt natuurlijk meer dan 150 gram. Maak met de overige pompoen een lekkere pompoensoep. Ik heb het, naar mijn mening, perfecte recept gevonden! Alleen gebruik ik de volgende keer iets minder chilipoeder (;