Week 51: Custardtaartje met abrikozenjam

Deze week weer eens een nagerecht. Lekker, makkelijk en goedkoop! Meer hoef ik er niet over te vertellen, lees maar gewoon snel verder. Ik heb het natuurlijk weer voor twee personen gemaakt. Maar ik heb iets meer dan de helft van alles genomen, omdat mijn taartvormpjes naar mijn idee toch nog vrij groot waren.

 Voor vier personen (en kleine taartvormpjes) heb je nodig:
– 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 400 ml melk
– 25 gram custardpoeder
– 25 gram suiker
– 1 ei
– 4 eetlepels abrikozenjam

DSCN2491.2JPG

Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg en zet ze in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Houdt een paar eetlepels melk apart en verwarm de rest in een pannetje. Roer de suiker en custardpoeder door elkaar en leng aan met de koude melk.

DSCN2500.2JPG DSCN2493.2JPG

Als je de custard direct bij de hete melk doet, is de kans erg groot dat er allemaal klontjes in je custard komen. Als de melk in het pannetje het kookpunt heeft bereikt, roer je het koude custardpapje er met een garde doorheen. Direct goed roeren, anders krijg je alsnog klontjes. Laat dit al roerend een paar minuutjes koken.

DSCN2498 DSCN2503

Giet het in een kom en blijf roeren zodat het wat afkoelt. Klop het ei los in een kopje of schaaltje, giet dit bij de custardvla en klop het erdoor. Schep de custardvla in de taartvormpjes en schep een lepel jam in het midden.

DSCN2507 DSCN2508

Bak de taartjes vervolgens in 25 minuten gaar. Laat afkoelen en enjoy your dessert!

DSCN2511

Omdat je de taartjes af moet laten koelen, zijn ze uitermate geschikt om (een dag) van tevoren te maken! Handig voor je kerstdiner misschien? (;

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s