Week 1: Spaghetti met erwten, spinazie en zalm

Op het nippertje van week 1 is hier het eerste recept van 2015. Een snel, simpel en lekker gerecht uit Allerhande 04-2014. Spaghetti met erwten, spinazie en zalm.

 Voor twee personen heb je nodig:
– 225 gram gesneden diepvriesspinazie
– 115 gram diepvries tuinerwten
– 150 gram spaghetti
– 100 gram gerookte zalmfilet
– 1 citroen
– 75 gram kruidenroomkaas
– 2 eetlepels pijnboompitten

DSCN2555.2

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe de spinazie en erwten in een kleine pan en verwarm op laag vuur in ongeveer 10 minuten. Roer regelmatig, zodra het warm is kan het vuur uit. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan.

DSCN2560.2 DSCN2558

Boen de citroen schoon en rasp ongeveer de helft van de gele schil. Het mag ook best een beetje meer zijn. Snijd de zalmfilet in reepjes. Giet de spaghetti af (lees: giet in een vergiet, schud goed uit en doe terug in de pan) en roer er een beetje olijfolie door tegen het plakken.

DSCN2562.2 DSCN2564.2

Roer de groenten, roomkaas, citroenrasp en zalmreepjes door de spaghetti en strooi de pijnboompitjes eroverheen en klaar is Kees. Eet smakelijk!

DSCN2571.3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s