Week 5: Mexicaanse bonensoep

Vorig jaar heb ik al meerdere malen een recept geplaatst die ik had gevonden op Uitpaulineskeuken.nl en ook deze week was haar blog mijn inspiratiebron. Deze Mexicaanse bonensoep zit tjokvol groente, is heerlijk en ook erg gezond! En omdat hij goed gevuld is door de bruine bonen (die ook super gezond zijn) is de soep prima te eten als avondmaaltijd. Wat je overhoudt eet je de volgende dag lekker als lunch!

Wat heb je nodig?
– 2 wraps
– geraspte kaas
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode paprika
– blik tomatenblokjes (400 gram)
– potje bruine bonen (200 gram)
– blikje maïs (200 gram)
– 1 bouillonblokje
– 1 theelepel gemalen komijn
– ½ theelepel cayennepeper
– peper (en eventueel zout)
– zure room
– olijfolie
– water

DSCN2685.2

Bij deze soep horen zelfgemaakte tortillastengels (ook van Uitpaulineskeuken.nl). Die zijn echt super lekker. De volgende keer maak ik er wat meer van, want ze zijn ook erg geschikt als borrelhapje. Voor deze overheerlijke stengels verwarm je eerst de oven voor op 200 °C en snijd je vervolgens twee wraps in repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met geraspte kaas. Wacht tot de oven klaar is met voorverwarmen en bak ze dan in 8 minuten goudbruin en knapperig. Zien ze er nog wat bleekjes uit? Laat ze dan wat langer in de oven. Blijf ze wel in de gaten houden.

DSCN2687.2 DSCN2689.2

Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de paprika in blokjes. De ui hoeft niet heel fijn gesneden te worden, want die wordt straks toch gepureerd

DSCN2690 DSCN2692

Verhit wat olijfolie in een (soep)pan en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig begint te worden de geperste knoflook toe en fruit nog even mee. Bak vervolgens de paprika mee en voeg daarna de komijn en cayennepeper toe.

DSCN2694.2 DSCN2695.2

Doe de tomatenblokjes erbij en vul het lege blikje met water. Ook dit giet je in de pan. Voeg tot slot een bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.

DSCN2697.2 DSCN2699.2

Laat het 10 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan met een blender of staafmixer. Spoel de bruine bonen af en laat samen met de maïs uitlekken in een vergiet.

DSCN2705.2 DSCN2702.2

Schep de bonen en maïs door de soep en laat dit nog een paar minuten zachtjes koken. Maak de soep op smaak met wat peper en eventueel zout.

DSCN2707.2 DSCN2708.2

Serveer de soep met een lepel zure room, wat geraspte kaas en de tortillastengels. Eet smakelijk!

DSCN2709.3

Advertenties

3 Comments

  1. Pingback: De toppers van 2015 | 52keeranders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s