Week 8: Snickerbites

Laatst zag ik op Facebook dat iemand dit heerlijke tussendoortje had gemaakt en ik was gelijk verkocht. Zij maakte het in de vorm van repen. Ik koos voor blokjes, omdat je er dan a) veel meer hebt en b) niet gelijk een groot stuk hoeft te nemen. Stiekem is er ook nog een c) de chocolade brak tijdens het snijden waardoor repen eigenlijk ook niet eens meer mogelijk waren. Het originele recept vind je hier. Heel erg lekker, niet duur en ook nog eens super simpel!

Dit gebruikte ik:
– 250 gram ongezouten pinda’s
– 190 gram pure chocolade
– 4 eetlepels honing
– 1 eetlepel kokosolie
– flinke snuf grof gemalen zeezout

 DSCN2778.2

Allereerst rooster je de pinda’s in een droge koekenpan. Dit laat je keuken echt heerlijk ruiken. En dan hak je ze zo grof of fijn als je wilt in een keukenmachine of gewoon met een mes. De volgende keer hak ik ze iets fijner, want dan gaat het honingmengsel er lekker tussen zitten. Roer een flinke snuf zeezout door de stukjes pinda.

DSCN2775.2 DSCN2779.2

Anyway, doe de honing en kokosolie in een schaaltje en zet in de magnetron tot ze beide gesmolten zijn.

DSCN2781.2 DSCN2783.2

Giet de gesmolten honing-kokosolie bij de gemalen pinda’s en roer door elkaar. Bekleed een ovenschaal, ik gebruikte een kleine, met bakpapier en schep dat de plakkerige pinda’s in. Druk goed aan en zet een uurtje in de koelkast.

DSCN2785.2 DSCN2786.2

Smelt tegen die tijd de chocolade au bain-marie en giet dit over het gestolde pindamengsel heen.

DSCN2789.2 DSCN2791.2

Zet wederom in de koelkast en wacht tot de chocolade is gestold.

DSCN2793.2 DSCN2795

Voordat je de snickerbites aansnijdt, is het handig dat de ‘snickerplaat’ eerst een tijdje buiten de koelkast staat zodat de chocolade wat minder hard is en dus makkelijker snijdt. Snijd de plaat dan desgewenst in repen of blokjes en smullen maar!

DSCN2798.3

Deze snickerbites zijn al redelijk verantwoord. Wil je ze nog ‘verantwoorder’ maken, kies dan voor chocolade met een hoger cacaopercentage.

Advertenties

2 Comments

  1. Pingback: Week 37: Lions | 52keeranders

  2. Pingback: De toppers van 2015 | 52keeranders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s