Week 12: Stromboli

Deze week stromboli! Klinkt heel wat hè? Eigenlijk is het niet meer dan een opgerolde pizza. Maar zeker de moeite waard. Je hebt weinig ingrediënten nodig, het is makkelijk, lekker en zo klaar. Alleen even 30 minuutjes wachten terwijl hij in de oven staat. Het originele recept komt uit Allerhande 01-2015, ik heb er zelf nog zongedroogde tomaatjes aan toegevoegd.

Ik gebruikte:
– pizzakit
– 450 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
– 200 gram gekruid gehakt
– 1 bol mozzarella
– 4 zongedroogde tomaatjes
– 2 theelepels oregano

DSCN2902.2

Let even op het feit dat de spinazie ontdooid moet zijn. Hier had ik (natuurlijk) overheen gelezen, dus ik moest acuut aan het ontdooien (pan met spinazie in pan met heet water). Het is wel gelukt, maar kost wat tijd. Dus haal de spinazie op tijd uit de vriezer. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en probeer met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te duwen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Het pizzadeeg van AH is vrij klein en dik, dus die moet je nog wat dunner en groter maken. Dat kan prima met je handen. Besmeer het pizzadeeg met de saus en verdeel de spinazie erover.

DSCN2906.2 DSCN29070.2

Verdeel het gehakt over de pizzabodem. Snijd de mozzarella in plakken en de zongedroogde tomaatjes in reepjes en leg op de pizzabodem. Bestrooi tot slot met de oregano.

DSCN2910.2 DSCN2911.2

Dan komt het oprollen. Hierbij maak je handig gebruik van het bakpapier. Want geloof me, gewoon met je handen lukt het niet. Druk de zijkanten van de stromboli dicht en zet hem in de oven.

DSCN2914.2 DSCN2917.2
Je ziet bijna geen verschil, maar links is voor en rechts is na het bakken.

Na 20 minuten laat je het eventueel vrijgekomen vocht weglopen en daarna bak je hem nog 10 minuten. Snijd in stukken en eet smakelijk!

DSCN2918.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s