Week 13: Groninger turfjes

Deze week weer eens een nagerecht: ‘Groninger turfjes’. Lekker en simpel. Het enige nadeel is dat je het niet van tevoren kunt klaarmaken. Gelukkig is het wel snel klaar. Het recept vond ik deze keer in Boodschappen 02-2015.

Voor twee personen gebruikte ik:
– 100 gram gedroogde abrikozen
– ½ eetlepel honing
– 15 ml sinaasappelsap
– ½ eetlepel maïzena
– 2 eetlepels arachideolie
– 4 plakken ontbijtkoek
– kaneelijs
– kaneel

DSCN2921.2

Voor de abrikozensaus gebruikte ik 100 gram abrikozen, zoals in het recept vermeld stond. Maar wat abrikozensaus had moeten worden, was meer abrikozenpuree. Bovendien was er veel te veel van. Dus ik adviseer om iets minder abrikozen te nemen. De volgende keer probeer ik het met 75 gram abrikozen.

Afijn, je start met de abrikozensaus. Volgens het recept moet je de abrikozen met 35 ml water en honing zachtjes zo’n 8 minuten koken. Omdat zo’n klein beetje water snel kookt en ook snel verdampt heb ik halverwege wat meer water toegevoegd. Voeg dan de sinaasappelsap toe en pureer de abrikozen met het kookvocht met een staafmixer of keukenmachine. Leng de maïzena aan met wat water en roer door de saus.

 DSCN2923.2 DSCN2926.2

Snijd de plakken ontbijtkoek in repen en verhit de arachideolie (boter kan trouwens ook) in een koekenpan. Bak de ontbijtkoekrepen hierin krokant. Draai de repen snel om, anders zuigt de ene kant alle olie op en krijg je de andere kant niet meer mooi knapperig.

DSCN2925.2 DSCN2928.2

Verdeel de repen over de borden en serveer met kaneelijs en de abrikozensaus. Maak het geheel af met een snuf kaneel. Eet smakelijk!

DSCN2933.2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s