Week 17: Gevuld croissantbrood

Deze week een lekker lunchgerecht. Ik vond hem dit jaar in de Paaseditie van de Boodschappen en was ook van plan om hem met Pasen te maken, maar daar kwam van alles tussen. Maar dit croissantbrood smaakt zeker niet minder buiten de paasdagen om.

Voor een brood heb je nodig:
– blikje croissantdeeg
– 2 hardgekookte eieren
– 2 eetlepels bieslook*
– 100 gram hamblokjes
– 100 gram geraspte kaas
– losgeklopt ei
– snuf peper
* Heb ik in gehakte vorm in de vriezer liggen. Super handig!

DSCN3059.2

Ik gebruikte gewone hamblokjes. Eigenlijk moesten dat reepjes beenham zijn, maar die zijn een euro duurder en na deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde te hebben gezien geloof ik niet meer zo in supermarkt-beenham (;

Kook de eieren als je dat nog niet gedaan had (; Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het croissantdeeg uit het blik en haal de stukken los. Leg ze in een ster op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de hamblokjes in een cirkel over het croissantdeeg.

DSCN3061.2 DSCN3064.2

Hak de gekookte eieren grof en vermeng met de bieslook en een snuf peper. Schep op de hamblokjes en strooi tot slot de kaas erover.

DSCN3069.2 DSCN3070.2

Vouw de punten croissantdeeg naar het midden en bestrijk met losgeklopt ei.

DSCN3073.2

Bak dan in ongeveer 25 minuten gaar. Wordt ‘ie wat te donker? Bedek hem dan met wat aluminiumfolie. Beetje af laten koelen, in stukken snijden en geniet van je lunch! Koud is ‘ie de volgende dag ook nog heel lekker trouwens (;

DSCN3076.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s