Week 19: Babi Ketjap

Deze week een Indonesisch gerecht, Babi Ketjap. Manlief is gek op ketjap, dus die zag het helemaal zitten. Wederom een erg makkelijk gerecht, je hebt alleen weer een beetje geduld nodig want de Babi Ketjap moet een uur op het vuur staan sudderen. Snel aan de slag dus!

Voor twee personen heb je nodig:
– 250 gram hamlappen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
– 75 milliliter ketjap manis
– sap van een halve citroen
– 1 eetlepel sesamzaad
– 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie

DSCN3117.2

Wij aten de Babi Ketjap met rijst en komkommersalade. Voor de salade gebruikte ik een halve komkommer, een halve Granny Smith appel, een stuk winterpeen en wat yoghurt slasaus. De salade is heerlijk fris naast het zoute van de ketjap.

Snijd de hamlappen in blokjes, snipper de ui en pel de tenen knoflook. Verhit ondertussen de arachideolie in een hapjespan of braadpan.

 DSCN3118.2 DSCN3120.2

Doe de blokjes ham in de pan en bak mooi bruin. Pers de teentjes knoflook en voeg samen met de ui en gemberpoeder toe aan het vlees. Bak twee minuten mee.

 DSCN3122.2 DSCN3124.2

Schenk de ketjap bij het vlees en voeg ook het citroensap toe. Nu is het een kwestie van pan op laag vuur, deksel erop en 50 tot 60 minuten laten sudderen.

 DSCN3126.2 DSCN3128.2

Ondertussen kun je alvast de salade klaarmaken en het sesamzaad roosteren in een droge pan.

DSCN3130.2 DSCN3129.2

Een halfuur voordat het vlees klaar is, breng je een pan water aan de kook. Maak de rijst vervolgens klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de Babi Ketjap, salade en maak af met de geroosterde sesamzaadjes. Klaar is je heerlijke Indonesische maaltijd, selamat makan!

DSCN3134.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s