Week 21: Pasta met aardbeien en gerookte kip

Soms weet ik in één oogopslag of ik een iets wil uitproberen voor de blog en als dat zo is, moet dat vaak ook zo snel mogelijk gebeuren. Zo ook dit recept uit Allerhande 05-2015: pasta met aardbeien en gerookte kip. Wat? Aardbeien? Dat moét ik proeven! En zo geschiedde.

Voor twee personen gebruikte ik:
– 125 gram fusilli
– 25 gram pistachenoten
– ½ citroen
– 150 gram aardbeien
– 65 gram gerookte kipfilet
– 7 gram basilicum
– 4 gram munt
– 125 gram ricotta (bakje 250 gram)

 DSCN3186.2

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen hak je alvast de pistachenoten en boen je de citroen schoon. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Snijd de gerookte kipfilet in dunne reepjes.

DSCN3201.2 DSCN3200.2 DSCN3198.2

Snijd ook de basilicum en munt in dunne reepjes.

DSCN3188.2 DSCN3193.2

Schep de ricotta in een schaaltje en rasp de schil van de halve citroen boven het schaaltje en pers de helft van de halve citroen erboven uit (¼ van de citroen dus). Voeg ook de basilicum en munt toe en schep om tot een saus. Snufje peper en zout erbij en je saus is klaar.

DSCN3191.2 DSCN3195.2 DSCN3196.2

Giet de pasta af, maar vang 125 ml van het kookvocht op. Schep de pasta om met de saus en de kipreepjes met het kookvocht. Wat dat vocht verder voor nut heeft, snap ik niet helemaal. Het vocht heb ik dus ook afgegoten voordat ik de kipreepjes aan de pasta toevoegde.

DSCN3204.2 DSCN3205.2

Schep de pasta in een bord, garneer met de aardbeien en pistachenoten en smullen maar! De zoete smaak van aardbeien door de pasta is echt heerlijk. Een lekker zomers gerecht dat we zeker vaker gaan eten (:

DSCN3209.2

Je hebt waarschijnlijk aardbeien en ricotta over. Daar kun je dan weer een lekker toetje mee maken. Doe 125 ml slagroom in een maatbeker. Snijd een vanillestokje in de lengte doormidden en haal het merg er met een scherp mes uit. Voeg dat samen met 2 theelepels suiker toe aan de slagroom en klop stijf. Voeg de ricotta toe en klop nog 10 seconden. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten. Doe de ricottaroom in een schaaltje, voeg de aardbeipartjes (en eventueel weer wat pistachenootjes) toe en geniet van je lekkere toetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s