Week 25: Ovenschotel met tonijn

Het werd wel weer eens tijd voor een gerecht met vis, tonijn deze keer. In deze schotel moest tomatensoep, tomatensoep uit zak om precies te zijn. Maar dan is er natuurlijk geen kunst aan. Bovendien is soep uit zak of pak of blik niet zo heel gezond. Ik moet toegeven dat een bouillonblokje ook niet erg gezond is, maar zeg nou zelf, het begin is er! Anyway, de tomatensoep maakte ik dus zelf. Het recept vond ik hier.

Dit is wat ik gebruikte voor 2 personen:
– 125 gram fusilli
– 125 gram cherrytomaten
– ½ paprika
– 300 ml tomatensoep (zie hieronder)
– 225 gram diepvriestuinerwten
– 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
– 50 gram geraspte kaas

Ik had het originele recept al een beetje aangepast (paprika toegevoegd aan de ingrediëntenlijst, iets meer soep en iets minder fusilli gebruikt), maar de hoeveelheden bevielen me nog steeds niet helemaal, dus de volgende keer probeer ik deze aanpassingen (want daar wordt het wat gezonder van):
– 125 gram fusilli wordt 75 gram fusilli
– 125 gram cherrytomaten wordt 250 gram cherrytomaten
– ½ paprika wordt 1 paprika

DSCN3300.2

Begin met de soep. Hiervoor gebruikte ik het volgende*:
– 1 eetlepel olijfolie
– ½ ui
– ½ teen knoflook
– 400 gram romatomaten (ook wel pruimtomaten)
– 250 ml water
– 1 groentebouillontablet
* Dit is veel te veel, maar alle ingrediënten nog een keer halveren gaat me een beetje te ver. Bewaar wat je over hebt en nuttig dat de volgende dag tijdens de lunch.

DSCN3301.2

Snijd de tomaten in blokjes, doe de knoflook in een knoflookpers en snipper de ui. De ui hoeft niet heel fijn gesneden te worden, want de hele bups gaat straks toch in de blender.

 DSCN3303

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe.

DSCN3305 DSCN3307

Roerbak de tomaten 10 minuten mee en voeg dan het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

DSCN3311 DSCN3313

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of doe het in de blender.

DSCN3315
Er was dus meer, maar dat zat nog in de pan (-;

 

Dan verder met de rest. Hoe je dat maakt? Heel simpel: verwarm de oven voor op 180 °C en kook de fusilli 5 minuten. Giet af, spoel vervolgens af met koud water en doe het in een ovenschaal.

DSCN3306 DSCN3308

Snijd de cherrytomaten in kwarten, de paprika in blokjes en ontdooi de erwten een beetje door ze even in een schaal warm water te zetten of ze in een zeef te doen en er warm water overheen te schenken. Doe de soep en de groente bij de pasta in de ovenschaal.

DSCN3310 DSCN3317

Schep het de pasta en groente om en laat het blikje tonijn uitlekken. Voeg de vis toe en schep weer voorzichtig om.

DSCN3318 DSCN3319

Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven.

DSCN3320 DSCN3321

Hoppatee, een lekker en makkelijk gerecht. Eet smakelijk!

DSCN3323.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s