Week 26: Pastasalade niçoise

En dan is de helft van het jaar 2015 alweer voorbij! Wat gaat de tijd toch snel (; Ook deze week een gerecht met vis, makreel deze keer. Ik ben gek op makreel, soms halen we er eentje bij de visboer in het dorp. Het ontgraten is altijd wat een gedoe, maar dan heb je ook wat. Toen ik boodschappen deed voor deze week was de visboer er niet, dus moest de makreel uit de supermarkt komen. En dat proef je, maar ja ‘As ’t net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t it kin’. Het recept komt uit Allerhande 06-2014.

 Voor twee personen gebruikte ik:
– 100 gram fusilli
– 2 eieren
– 150 gram sperziebonen
– 200 gram cherrytomaten
– ½ komkommer
– 165 gram gerookte makreelfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– ½ eetlepel Doesburgse mosterd
– 1 ½ eetlepel wittewijnazijn

 DSCN3333.2

Punt de sperziebonen en halveer ze. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.

DSCN3335.2 DSCN3344.2

Kook ondertussen ook de eieren 8 minuten en voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen mee. Spoel ook de eieren en sperziebonen af onder koud water en laat ze uitlekken.

 DSCN3342.2 DSCN3345.2

Pel de eieren en snijd in kwarten, snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. Verwijder het vel en de graten van de makreel en haal de vis uit elkaar.

DSCN3347.2

Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing en schep die door de pasta.

DSCN3338.2 DSCN3341.2

Schep ook de groente en vis door de pasta en breng op smaak met wat peper. Garneer de salade met de eieren en serveer.

DSCN3352.2

Deze pastasalade vond ik niet heel geweldig. Misschien dat hij met meer dressing en verse makreel beter smaakt, maar ik hoef hem niet per se nog een keer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s