Week 28: Mango-charlotte

Het is altijd leuk om voor een groep te koken. Deze week hadden we een seizoensafsluiting van het dramateam en ik mocht het toetje maken, YES! Om aan de hoge verwachtingen te voldoen, moest ik natuurlijk wel iets spectaculairs maken (; Het is de mango-charlotte uit het feestnummer van Allerhande (09-2013) geworden.

Je hebt nodig:
– 175 gram lange vingers*
– 2 eetrijpe mango’s
– 500 gram volle Franse kwark
– 6 blaadjes gelatine
– 50 gram suiker
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels water
– 60 gram granaatappelpitjes
* Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik meer gebruikt heb dan 175 gram lange vingers. Dit komt omdat ik een springvorm heb gebruikt met Ø 18 centimeter in plaats van een springvorm met Ø 20 centimeter. Hierdoor zou mijn vulling hoger komen en daarom heb ik ervoor gekozen om de lange vingers niet te halveren, maar er maar een klein stukje vanaf te snijden. Maar dan heb je dus wel meer lange vingers nodig.

DSCN3380.2

Begin met het bekleden van de bodem van de springvorm met bakpapier. Knip het overtollige bakpapier weg, maar laat een rand van ongeveer 5 centimeter om de springvorm zitten.

DSCN3382.2

Bedek de bodem met lange vingers. Leg ze met de gesuikerde kant naar boven. Halveer de overige lange vingers in de breedte en zet deze rechtop met de gesuikerde kant naar buiten tegen de zijkant van de springvorm. Als je (zoals ik) een hogere charlotte wilt, snijd de lange vingers dan niet doormidden, maar haal aan de onderkant een klein stukje weg.

DSCN3390.2 DSCN3392.2

Schil de mango’s en snijd een derde van een mango in partjes. Dit doe je door vanaf de buitenkant rechtstreeks naar de pit te snijden. Snij de rest van het vruchtvlees in plakken van de pit. Bewaar de mangopartjes afgedekt in de koelkast. De rest van de mango pureer je met een staafmixer of in de blender.

DSCN3395.2 DSCN3399.2 DSCN3402.2

Meng de mangopuree met de kwark.

DSCN3403.2 DSCN3404.2

Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel het door de mangokwark.

DSCN3405.2 DSCN3406.2

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Doe water in de waterkoker en doe hem uit als het water bijna kookt. Doe twee eetlepels heet water in een schaaltje, knijp de gelatine uit en roer door het hete water tot de gelatine is opgelost.

DSCN3410.2 DSCN3411.2

Spatel het gelatinewater snel door de mangokwark en schenk het in de taartvorm. Laat de charlotte minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

DSCN3413.2

Garneer de charlotte voor het opdienen met de partjes mango en granaatappelpitjes. Haal de ring van de springvorm weg en vouw het bakpapier omhoog en serveer de charlotte met een lint erom.

DSCN3416.2 DSCN3419.2

Ik heb de mango-charlotte gemaakt als toetje, maar je kunt hem ook prima als taart serveren. Hij is o-ver-heerlijk! De charlotte is niet te zoet en laat vooral de granaatappelpitjes niet weg, want die combinatie is perfect. Bon appétit!

DSCN3430.2

1 Comment

  1. Pingback: De toppers van 2015 | 52keeranders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s