
Ik had wel weer eens zin in een lekker toetje. Iets makkelijkers dan dit is er bijna niet. En je hebt ook nog eens maar vier (!!) ingrediënten nodig. Panna cotta is Italiaans voor gekookte room en dat is ook eigenlijk het enige wat je hoeft te doen. Ja, zo simpel kan het zijn! Het recept vond ik in Boodschappen 07-2015.
Voor vier personen heb je nodig:
– 370 ml slagroom
– 2 blaadjes gelatine
– 150 gram hazelnootpasta
– 1 zakje vanillesuiker
Dit nagerecht is heel makkelijk, maar kost je wel veel (wacht)tijd. Al met al moet het namelijk 6 uur opstijven. Begin dus ’s ochtends al of maak hem een dag van tevoren.
Breng in een pannetje langzaam 250 ml slagroom aan de kook. Week één blaadje gelatine in koud water.
Haal zodra de slagroom kookt de pan van het vuur en roer de hazelnootpasta erdoor. Knijp het blaadje gelatine uit en roer door de hazelnootroom.
Verdeel de room over 4 schaaltjes, potjes of glaasjes. Iets minder dan 100 ml per schaaltje, potje of glaasje. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Als de 2 uren bijna om zijn, breng je de rest van de slagroom langzaam aan de kook en week je weer een blaadje gelatine in koud water. Haal zodra de slagroom kookt de pan weer van het vuur en roer er deze keer vanillesuiker door. Knijp de gelatine uit en roer door de vanilleroom. Schenk op de chocoladeroom. Iets minder dan 30 ml per schaaltje, potje of glaasje.
Zet nog eens 2 à 3 uur in de koelkast en geniet daarna van je heerlijke (!) toetje. En zeg nou zelf, super simpel toch?
Pingback: De toppers van 2015 | 52keeranders