Week 34: Spinaziepannenkoeken

Wij zijn gek op pannenkoeken. Vooral kaaspannenkoeken met stroop zijn favoriet. Maar die zijn natuurlijk niet zo gezond en voedzaam. Vandaar deze pannenkoeken! Pannenkoeken die naast de ‘traditionele’ ingrediënten ook bestaan uit aardappel en spinazie met een heerlijke groentevulling. Wie zegt dat lekker en gezond(er) niet samen kunnen gaan? Het recept vond ik in Allerhande 10-2014, hier en daar wat aangepast uiteraard (;

Voor 2 personen heb je genoeg aan:
– 150 gram aardappelen
– 225 gram spinazie (ontdooid)
– 100 gram bloem
– 250 gram melk
– 2 kleine eieren
– flinke snuf zout
– 1 ½ paprika
– brie
– olie

DSCN3726.2

Haal ruim van tevoren de spinazie uit de vriezer om deze te laten ontdooien. Laat de spinazie, zodra deze ontdooid is, uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en rasp ze (met behulp van de keukenmachine) met de fijne rasp. Natuurlijk kan het ook zonder keukenmachine. Nadeel is dat het langer duurt, voordeel is dat je dan minder afwas hebt (;

DSCN3729.2 DSCN3732.2

Doe de bloem en melk in een kom en meng met een garde of mixer. Voeg ook de eieren en een flinke snuf zout toe. Mix weer door elkaar.

DSCN3733.2 DSCN3740.2

Roer nu de spinazie en aardappelrasp door het pannenkoekbeslag.

DSCN3742.2 DSCN3744.2

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Naast of in plaats van paprika kun je natuurlijk ook andere groente gebruiken. Vul ze met wat je lekker vindt!

DSCN3747.2 DSCN3749.2

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak daarin de paprika even kort en haal ze dan van het vuur. Verhit in een andere pan een halve eetlepel olie en schep het pannenkoekbeslag in de pan. Bak de pannenkoeken in totaal 6 minuten, keer ze halverwege om. Snijd ondertussen de brie in plakjes. Ik kon 3 grote pannenkoeken uit het beslag halen. Anderhalf per persoon dus. Ze vullen behoorlijk, dus meer heb je ook echt niet nodig.

DSCN3751.2 DSCN3753.2

Beleg de pannenkoeken met paprika en brie en vouw dubbel. Eet smakelijk!

DSCN3756.2

Wat grappig is, is dat je de spinazie eigenlijk helemaal niet proeft. Dus wil je je groente-hekelende kinderen wat meer groente toestoppen, probeer dan deze gave groene pannenkoeken eens! We hebben het niet geprobeerd, maar volgens ons zijn ze zelfs lekker met stroop of poedersuiker (;

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s