Week 35: Karnemelkpoffertjes met kaneelappel

Deze week een lekkere lunch die je ook als dessert kunt eten – of andersom (; -. Het recept is een samenvoeging van deze twee recepten (recept 1 & recept 2) van AlbertHeijn. Makkelijk en lekker.

Als lunch* gebruikte ik voor 2 personen:
– 1 dikke appel
– 25 gram boter
– flinke snuf kaneel
– ½ eetlepel poedersuiker
– 30 gram rozijnen
– 325 ml karnemelk
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 ei
– 1 eetlepel olie
* Dit is goed voor 4 porties poffertjes en 2 porties kaneelappel. Wil je het klaarmaken als dessert? Verdubbel dan de appel, kaneel en poedersuiker, de rest blijft gelijk.

DSCN3807.2

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Doe de appelpartjes met de kaneel, suiker en rozijnen in een kom en schep door elkaar.

DSCN3811.2 DSCN3815.2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes mooi bruin.

DSCN3818.2

Doe de karnemelk in een kom en klop het zelfrijzend bakmeel er met een garde doorheen. Klop daarna ook het ei en de olie erdoor en voeg nog een snufje zout toe.

DSCN3822.2

Verhit een poffertjespan en smeer hem in met olie. Ik gebruikte arachideolie. Doe het poffertjesbeslag in de pan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin en knapperig.

DSCN3825.2 DSCN3833.2

Serveer met een klontje boter en poedersuiker. Eet smakelijk! (:

DSCN3836.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s