Week 37: Lions

Ik ben gek op bijna alles waar chocolade in, op of om zit. Nuts, Snickers en Lions zijn mijn favoriete candybars. Snickers heb ik begin dit jaar al gemaakt, deze week zijn de Lions aan de beurt. Het recept vond ik op Girlscene.nl.

De onderstaande hoeveelheden gelden voor een (bak)vorm van 20 x 20 centimeter. Is je vorm groter of kleiner dan kun je de hoeveelheden natuurlijk in verhouding vermeerderen of verminderen (dat heb ik ook gedaan).
– 450 gram melkchocolade
– 2 pakken Frou Frou koekjes*
– 25 gram rice krispies**
– blikje gecondenseerde melk
* Heb je, net zoals ik, geen idee wat Frou Frou koekjes zijn? Google het even, dan denk je vast: “Ooooo, díe!” (;
** Rice krispies zijn te krijgen in de grotere supermarkten

DSCN3921.2

Van de gecondenseerde melk moet je Dulce de Leche maken. Daarmee kun je het beste vroeg beginnen. Dulce de Leche maak je door het blikje gecondenseerde melk zo’n 2 tot 2,5 uur zacht te koken in een grote pan met water. Hierbij moet je er goed op letten dat het blikje de hele tijd onder water staat, anders is er een kans dat je blikje ontploft en je wilt niet je hele keuken onder de caramel. Voeg dus zo nu en dan weer wat water toe. Kook meerdere blikjes tegelijk, dat scheelt natuurlijk in de gas-/elektriciteitskosten. Laat het blikje even afkoelen. Ondertussen kun je verder met de rest van de Lion-bites.

DSCN3924.2 DSCN3926.2

Smelt 250 gram chocolade au bain-marie en bekleed een (bak)vorm met bakpapier. Verdeel de helft van de chocolade over de vorm.

DSCN3933.2 DSCN3934.2

Snijd de Frou Frou koekjes op maat en bedek de laag chocolade ermee. Herhaal dit met de andere helft van de gesmolten chocolade en de Frou Frou koekjes.

DSCN3936.2 DSCN3939.2

Schep de Dulce de Leche op de Frou Frou koekjes en verdeel dit met een mes. Doe de vorm dan in de vriezer en wacht tot de lagen hard zijn.

DSCN3941.2 DSCN3943.2

Smelt de resterende 200 gram chocolade ook au bain-marie. Roer de rice krispies hier doorheen en verdeel dit over de Dulce de Leche. Laat weer hard worden. Deze keer niet in de vriezer, maar op kamertemperatuur. Dit duurt wel eventjes.

DSCN3944.2 DSCN3952.2

Dan is het tijd om de Lion-plaat in stukjes te snijden. Doe dit met een warm mes (even onder de hete kraan houden en weer afdrogen). Je haalt 16 stukjes uit een plaat als je bovenstaande hoeveelheden aanhoudt.

DSCN3955.2
DSCN3956.2

En dan nu… Smullen geblazen! 😀

DSCN3959.2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s