Week 39: Pompoenlasagne

Het is weer pompoentijd, heerlijk! Vorige week kreeg ik een lekkere pompoen uit de groentetuin van skoanheit. Ik wist gelijk dat ik daar mijn favo pompoensoep en de super lekkere hartige pompoentaart van vorig jaar mee wilde maken. Maar er moest natuurlijk ook iets nieuws bedacht worden. Deze pompoenlasagne is het geworden. Gevonden op Allerhande.nl en vervolgens een beetje aangepast.

Ik maakte de lasagne voor 2 personen (in een kleine ovenschaal), voor 4 personen verdubbel je de boel en doe je het in een grote ovenschaal.
– 500 gram pompoen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepels zeezout
– 2 friszoete appels (bijvoorbeeld Elstar)
– 50 gram oven roasted amandelen
– ¼ theelepel kaneel
– 65 gram crème fraîche
– 5 lasagnebladen
– 50 gram Parmezaanse kaas

DSCN3986.2

Verwarm de oven voor op 200 °C en snijd de pompoen doormidden. Verwijder de zaden en draden, maar laat de schil zitten.

DSCN3993.2 DSCN4001.2

Snijd de pompoen in parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel de olie over de parten en bestrooi met zeezout. Rooster de pompoenparten 35 minuten in de oven. Haal daarna de parten uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. De oventemperatuur mag worden verlaagd naar 180 °C.

DSCN4007.2 DSCN4012.2

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Hak de amandelen grof.

DSCN4024.2 DSCN4022.2

Pureer de pompoen samen met de crème fraîche en kaneel in de keukenmachine. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.

DSCN4015.2 DSCN4020.2

Schenk 25 ml water in de ovenschaal (in een grote ovenschaal schenk je 50 ml water). Vul de ovenschaal met lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas en herhaal dit nog twee keer.

DSCN4026.2 DSCN4028.2
DSCN4030.2 DSCN4033.2
DSCN4035.2 DSCN4037.2

Bak de lasagne tot slot ongeveer 45 minuten in de oven.

DSCN4038.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s