Week 46: Zuurkoolschotel met shoarma

Het is weer tijd voor stamppotten en ovenschotels. Maar dan natuurlijk net even anders. Deze keer een zuurkoolschotel met shoarma en gegrilde rode paprika uit Allerhande 01-2015. Lekkerrr!

Voor 4 personen heb je nodig:
– 1,2 kg kruimige aardappelen
– 1 pot gegrilde rode paprika’s
– 500 gram zuurkool
– 1 ui
– 50 gram boter
– 500 gram shoarma
– 1 blikje tomatenpuree
– 200 ml volle melk
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel karwijzaad

DSCN4313.2

Begin met het schillen van de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met een beetje zout in 20 minuten gaar. Ondertussen heb jij tijd om de paprika’s te laten uitlekken (het vocht vang je op!) en de zuurkool af te spoelen. Houd je van zuur? Spoel dan de zuurkool niet af, maar knijp je alleen het vocht eruit. De zuurkool en het paprikavocht doe je in een pan en die kook je 10 minuten op middelhoog vuur.

Snipper de ui en verhit de helft van de boter in een koekenpan. Fruit de ui en voeg de shoarma toe. Bak het vlees in 5 minuten gaar en snijd ondertussen de paprika in stukjes.

DSCN4320.2 DSCN4322.2

Voeg de paprikastukjes en de tomatenpuree toe aan het vlees en schep het door.

DSCN4326.2 DSCN4328.2

Verwarm de melk in een steelpan of de magnetron en giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk, de rest van de boter en wat peper tot puree.

DSCN4332 DSCN4334

Giet de zuurkool af en verdeel het over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees op de zuurkool en eindig met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel met paprikapoeder en karwijzaad. Bak de schotel ongeveer 25 minuten.

DSCN4323.2 DSCN4331.2 DSCN4336.2

We misten de rozijnen in de ovenschotel, misschien de volgende keer toch maar een handje toevoegen. Maar deze schotel gaan we zeker nog eens eten.

DSCN4343.2

Advertenties

1 Comment

  1. Pingback: De toppers van 2015 | 52keeranders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s