Week 49: Zoete aardappel chili

Deze week weer een lekker simpel gerecht. En het is ook nog eens heel gezond. Dan is het nu alleen nog de vraag of het ook lekker is. Dat is het zeker! De chili is vrij zoet, daarom zijn de zoute chips en frisse avocadodip er ook super lekker bij. Maar snel een keer proberen dus. Het recept vond ik in Boodschappen 11-2015.

Voor 4 personen heb je nodig:
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel kaneel
– 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
– 600 gram zoete aardappel
– 2 blikken tomatenblokjes
– 400 gram kidneybonen
– 150 gram maïs
– 1 gele paprika
– 1 avocado
– 250 gram crème fraîche
– handje koriander
– zak tortillachips

DSCN4427.2Ik maakte het gerecht voor 2 personen, dus ik heb alles (voor zover mogelijk) gehalveerd.

Snipper de ui en schil de zoete aardappel. Snijd de aardappels en paprika in blokjes en verhit de olie in een wok of grote koekenpan.

DSCN4430.2 DSCN4432.2 DSCN4438.2

Fruit de ui en bak de knoflook, cayennepeper, kaneel en komijn mee. Doe de aardappelblokjes in de pan en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, maïs en paprika toe. Breng het eventueel op smaak met peper en zout en laat het ongeveer 25 minuten op een lage stand pruttelen.

DSCN4433.2 DSCN4436.2 DSCN4439.2

Hak ondertussen de koriander fijn. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak dit met een vork en meng met de crème fraîche en koriander naar smaak. Koriander heeft een vrij uitgesproken smaak, prak dus niet gelijk je hele bos koriander door de avocadodip. Meer toevoegen kan immers altijd nog, de koriander er weer uit vissen wordt lastiger.

DSCN4441.2 DSCN4443.2 DSCN4447.2

Serveer de chili met de dip en tortillachips. Lekkerrr! Heb je over? Handige tip uit Boodschappen: Vul er de volgende dag een wrap mee en eet het als lunch.

DSCN4454.2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s