De toppers van 2015

Het zit er op! Het tweede jaar 52keeranders is weer voorbij. 103 nieuwe recepten heb ik in die twee jaar uitgeprobeerd en op de blog geplaatst. En dan heb ik ook nog nieuwe dingen geprobeerd, waarover ik niet heb geschreven. Aan het eind van vorige jaar plaatste ik een overzicht van alle toppers van 2014 en datzelfde ga ik nu doen voor 2015. Dus heb je geen tijd of zin gehad om elk bericht te lezen, dat vind je hier een samenvatting van de lekkerste recepten! Een hoofdgerecht top 3 en een nagerechten top 3 (:

Ook leuk om even op terug te kijken aan het eind van het jaar: de statistieken. Had ik in 2014 nog 1385 bezoekers en 2701 bezichtigingen, in 2015 waren dat 3765 bezoekers en 6515 bezichtigingen. Het aantal bezichtigingen is dus meer dan verdubbeld en het aantal bezoekers is bijna verdrievoudigd. Super leuk om te zien. Bovendien kwamen die bezoekers in 2014 en 2015 uit 43 (!!!) verschillende landen. Ongelofelijk hè?! Het stelt misschien allemaal weinig voor als je het vergelijkt met de grote foodblogs, maar voor een eenvoudig meisje uit een klein Fries dorp vind ik het toch heel wat! (; Genoeg over de statistieken, nu snel naar de toppers van 2015.

Volgens mij heb ik er al eens eerder over geschreven. Ik vind het dessert het belangrijkste gedeelte van een driegangen maaltijd. Toegegeven, doordeweeks eet ik eigenlijk nooit een toetje. Maar als ik een restaurant bezoek of mensen over de vloer krijg die blijven eten, vind ik het nagerecht erg belangrijk. Ik heb gewoon een toetjes-tik (; Vandaar dat ik ook begin met een toetjes top 3. Want de belangrijkste zaken moeten eerst worden behandeld! Haha.

Op nummer 3 staat de mango charlotte. Ongetwijfeld mijn mooist uitziende toetje ooit. Een heerlijk friszoet nagerecht. Vooral de combinatie met de ietwat zure granaatappelpitjes maakt het erg lekker. Het is even wat werk, maar dan heb je ook een echt spektakel op tafel (:

DSCN3430.2

Nummer 2 is een heerlijk zoet nagerecht voor echte chocoladeliefhebbers (zoals ik). Namelijk de chocolade-vanille panna cotta. Een super simpel gerecht met slechts 4 (!) ingrediënten. Weinig werk, alleen het opstijven in de koelkast kost wel wat tijd. Een ideaal toetje voor de iets luiere keukenprins(es) (;

DSCN3528.2

En dan nummer 1. Dit dessert was zo lekker dat ik het bij het kerstdiner met vrienden weer heb geserveerd. Het aardbeiensorbetijs met schuimpjes (een soort luxe Eton Mess). Ondanks dat het vrij lang duurt om dit klaar te maken, is het niet erg moeilijk. Gewoon een kwestie van genoeg tijd hebben. Het eindresultaat is dan echt hemels! Het zachtzoete van de slagroom, de knapperige schuimpjes, het frisse ijs en de zure saus. Een gouden combinatie.

DSCN3295.4

Dan is het tijd voor de hoofdgerechten. Manlief en ik hebben beide onze lekkerste gerechten op een rijtje gezet en daar is een top 3 uit voort gekomen. Recepten die het net niet haalden waren Melanzane, wokwitlof met tijm en honing, plaattaart met zoete aardappel en zuurkoolschotel met shoarma. Allemaal gerechten die zo’n succes waren dat we ze nog regelmatig eten, met uitzondering van de zuurkoolschotel want die hebben we nog niet weer klaargemaakt.

Week 4 - Melanzane

Nummer 3 is de heerlijk frisse geitenkaassalade. Zelf uitgevogeld door middel van de ingrediëntenlijst op de maaltijdsalade van AlbertHeijn. Lekker en gezond. Do I need to say more?

DSCN3054.3

Op nummer 2 is geëindigd… Zoetzuur gehakt met rijst. Destijds maakte ik gehaktballetjes, tegenwoordig bak ik het gehakt gewoon rul. Veel makkelijker en sneller. Het kerriegehakt is erg lekker. En door al die grote stukken wokgroente die ik er doorheen gooi is het gerecht niet alleen erg gezond, maar ziet het er ook nog eens heel mooi kleurrijk uit (: Het oog wil immers ook wat!

DSCN2896.2

Nummer 1 hebben we gisteravond (en tussen de middag) nog gegeten, de Mexicaanse bonensoep. Een super lekkere en goed vullende maaltijdsoep met overheerlijke kaasstengels gemaakt van wraps en kaas. Ook lekker als je er naast de kaas wat Italiaanse kruiden overheen strooit. En waar ik ook altijd erg van houd, één keer koken en twee keer eten. ’s Avonds krijgen we de soep nooit op, dus eten we wat overblijft altijd als lunch de volgende dag.

DSCN2709.3

Tot slot nog een eervolle vermelding voor de snickerbites en hazelnootschuimtaart, beide zéker het proberen waard!

Week 3 - Hazelnootschuimtaart

Dit was het dan. Het einde van 52keeranders. Ik stop met het schrijven van mijn wekelijkse blog. Maar ik durf niet uit te sluiten dat ik ooit nog een recept plaats. Want daarvoor vind ik het uitproberen van nieuwe dingen té leuk (;

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s