Week 25: Alcoholvrije cocktails

Weer eens wat anders. Deze week heb ik drie alcoholvrije cocktails uitgeprobeerd. Niet dat ik perse anti-alcohol ben hoor, maar ik had geen zin om voor één cocktail een hele fles (dure) drank aan te schaffen. Bovendien kan iedereen, jong en oud, BOB of niet, van deze cocktails meegenieten.

De cocktails zijn heel simpel te maken. Toch is er bij mij eentje mislukt wegens het gebrek aan een goede keukenmachine. Dat is inmiddels een bekend probleem, maar goed ik kon het altijd even proberen. De Cactus icetea en Mango apple dream komen uit Boodschappen 6-2014, de Carribean kid heb ik met wat geëxperimenteer zelf bedacht.

Voor de Cactus icetea (1 glas) heb je nodig:
– 80 ml afgekoelde groene thee
– 50 ml koolzuurhoudende lemoncactusdrank
– Limoen
– Crushed ice

Voor de Carribean kid (1 glas) heb je nodig:
– groene ranja
– blauwe voedselkleurstof
– groene voedselkleurstof
– suiker
– water
– citroen

Voor de Mango apple dream (1 glas) heb je nodig:
– ½ mango, geschild
– 1 groene appel
– 60 ml volle yoghurt
– crushed ice

2014-06-17 18.46.26.2jpg

Cactus icetea
Zet een glas groene thee en laat het afkoelen. Giet 80 ml groene thee en de lemoncactusdrank in een glas en giet er wat versgeperst limoensap bij. Vul het glas af met crushed ice en schuif een schijfje limoen op de rand van het glas.

2014-06-17 18.50.52

Carribean kid
Doe een beetje groene ranja in een schaaltje en maak de kleur van de ranja wat feller met de groene kleurstof. Strooi op een bord of in een schaaltje wat suiker. Zet het glas op de kop in de ranja en vervolgens in de suiker. Zo krijg je een feestelijk randje om je glas. Giet in een glas of maatbekertje wat groene ranja en voeg daar blauwe voedselkleurstof aan toe. De blauwe voedselkleurstof kun je niet mengen met water, want dan mengt het gelijk met de groene ranja in je glas en krijg je niet het mooie groen-blauwe kleureffect. Doe ook een laagje groene ranja in het glas en giet er water bij. Zorg ervoor dat het glas niet helemaal vol zit, want de blauwe ranja moet er nog bij. Pers wat citroensap in het glas en roer dit doorelkaar. Giet dan voorzichtig de blauwe ranja in het glas en garneer met een schijfje citroen. Je kunt deze cocktail in principe met alle kleuren ranja en voedselkleurstof maken trouwens!

2014-06-17 18.57.49

Mango apple dream
Dit was de cocktail die helaas mislukte. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door de combinatie slechte blender en het gebruik van diepvriesmango in plaats van verse mango. De dikke substantie die ik toch nog even heb geproefd was echter wel heel lekker. Nog maar een keer proberen als we een goede keukenmachine hebben dus. Heb je wel een goede keukenmachine, dan maak je de cocktail als volgt: Mix de mango, groene appel en yoghurt in een blender tot een romige shake. Giet dit in een glas en vul af met crushed ice. Garneer met een schijfje appel en mango.

Proost!

2014-06-17 19.24.08.2jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s